Skip to content
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

En timme konst, Bonniers Konsthall (Eng)

May 10 @ 6:00 pm - 7:00 pm

Följ med på en guidad visning av Tarik Kiswansons utställning med en av våra kunniga konstguider. Genom våra guidade visningar får du en bättre förståelse för verken i utställningen och chansen att lära dig något du inte visste! Med fördjupad kunskap om Kiswansons praktik och tematiken bakom verken får du under visningen ett större kontext till utställningen som gör den intressant för vår tid.

På engelska.

Visningen ingår i entrépriset men antalet platser är begränsade.

Språk och text är en stor del av Kiswansons konstnärliga praktik och han talar själv flera språk. Under utställningsperioden vill vi bredda utbudet av språk och presenterar därför programpunkter på svenska, engelska och arabiska.

 

Tarik Kiswansons konstnärliga praktik innefattar skulptur, skrivande, teckning, performance och videoverk som utforskar ämnen relaterade till minne, arv, tid och tillhörighet. Föreställningar om rotlöshet, pånyttfödelse och förnyelse utgör kärnan i hans praktik. Ett centralt tema i utställningen, som innehåller flera nyproducerade verk och ett urval signifikanta tidigare arbeten, är föreställningen om levitation, som här utforskas i fysisk mening och som ett psykologiskt sinnestillstånd.  

Kiswanson växte upp i en palestinsk familj som i exil från Jerusalem flydde till Nordafrika och senare till Jordanien, innan de slutligen anlände till Halmstad i början av 1980-talet. Han studerade konst i London och bor och arbetar i dag i Paris. Kiswansons dubbla kulturella arv präglar hela hans konstnärskap. Hans verk reflekterar ofta över diasporans fragmenterade identiteter och undersöker det som över generationer går förlorat och det som förvärvas genom migration.

Min identitet har definierats av flera kulturer, mina abstrakta verk bottnar i min egen bakgrund som en första generationens invandrare som har formats av förskjutningens efterverkningar. I hela mitt liv har jag använt skulptur och skrivande för att utforska de övergående tillstånden och mellanrumstillstånden i människans villkor. – Tarik Kiswanson

 

Details

Date:
May 10
Time:
6:00 pm - 7:00 pm
Event Category:
Event Tags:
,

Venue

Bonniers Konsthall
Torsgatan 19
Stockholm, 11321 Sweden
+ Google Map
View Venue Website